2011-02-23 21:47:57• hírek • Szatmar.ro

Szoros VSK-győzelem Alexandrián - frissítve

fotó. szatmar.ro archívum
fotó. szatmar.ro archívum

Folytatja hibátlan sorozatát a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda csapata, miután a rájátszás visszavágóinak első fordulójában 62-54 arányban idegenben is legyőzte az Alexandriát.

Egy héttel azt követően, hogy a Román Kupa negyeddöntőiben 67-41-re nyerni tudott, a VSK ismét Alexandriában lépett pályára, ezúttal azonban már a bajnoki rájátszásban. A szatmáriak célja az volt, hogy tovább folytassák eddigi százszázalékos teljesítményüket, ami végül sikerült is, ám ezúttal jóval nehezebben csikarták ki a győzelmet, mint múlt szerdán.

Az első negyedben még semmi  nem utalt arra, hogy ez egy szoros összecsapás lesz, hisz ezt a játékrészt 17-7-re meg tudta nyerni Dan Fleseriu csapata. A meccs végén aztán kiderült, a VSK pont ebben a játékrészben nyerte meg a bajnokit. A második negyedben ugyanis felerősödtek a hazaiak, olyannyira, hogy 20-18-ra vitték is ezt a tíz percet. Ezzel együtt a VSK 35-27 arányú vezetéssel vonulhatott a nagyszünetre.

A pihenő alatt  Fleseriu kicsit rendbe tehette a fejeket, a lányok ugyanis megnyerték a harmadik negyedet, ám távol sem olyan fölénnyel, mint ahogy az elsőben tették: három ponttal dobtak ekkor többet, mint a hazaiak.

A mérkőzés eddigi logikáját követve az utolsó tíz percre ismét felerősödött az Alexandria, amely három ponttal megverte ekkor a mindössze 11 pontig jutó szatmáriakat, ezzel együtt azonban nem tudta megakadályzni a VSK 62-54 arányú győzelmét.

„Nem volt olyan szoros meccs, mint ahogy az eredmény mutatja, elejétől a végéig vezettünk, a győzelem nem forgott veszélyben egy pillanatig sem. Nem akartuk nagyon erőltetni, nehogy valaki megsérüljön, ami fokozottabban fennállt a terembeli alacsony hőmérséklet miatt. Most egy kicsit melegebb volt, mint az elmúlt heti kupameccsen, de most sem volt 10 foknál több" - nyilatkozta Éles Péter menedzser.

MIvel a Bukaresti Olimpia elleni bajnokiját a VSK már korábban lejátszotta (és 76-60-ra megnyerte), így a lányok a hétvégén pihenhetnek. A szatmári együttes  a bajnokságban legközelebb március 5.-én Aradon lép pályára, addig azonban jövő szerdán a Román Kupa negyeddöntőinek visszavágóján az Alexandriát fogadja.

Alexandria - Szatmárnémeti VSK 54-62 (7-17, 20-18, 13-16, 14-11)
A szatmári pontszerzők: Mehmedic 14, Pop 13, Teilane 11 (12 lepattanó), Drake 10 (13 lepattanó), Bjork 8, Orosz 6. Játszott még: Baluta, Giurgiu.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: